Katrine Johansen Heier

Norge: Fredrikstad slo nok en medaljekandidat

Fredrikstad-Storhamar 28-24 (12-13):
Det var en stor bombe at nyopprykkede Fredrikstad slo Larvik borte i den første serierunden denne sesongen. Etter det har de vunnet en rekke kamper, og har bevist at denne seieren ikke bare var et blaff. I de to siste seriekampene før VM-pausen sto de andre topplagene, Vipers og Storhamar, for tur. I disse kampene var de ikke favoritter, og det var forventet at de ville falle litt på tabellen etter disse oppgjørene.

Fredrikstad kjempet helhjertet mot Vipers i Kristiansand, men måtte innse at de var et nivå under den største gullfavoritten og tapte med åtte mål. I neste seriekamp i dag ventet nok en stor medaljekandidat i Storhamar, som inntil i dag bare hadde tapt mot Vipers.

Laget fra Hamar tok oppskriftsmessig ledelsen. Deres største stjerne, Heidi Løke, fikk fritt spillerom i starten av kampen. I tillegg til å score flere mål selv, skaffet hun også en straffe. Etter 13 spilte minutter ledet Storhamar 4-7. En god sluttspurt av Fredrikstad, sørget for at de bare var ett mål bak til pause.

Storhamar fikk en god start på 2. omgang hvor de scoret to mål på rad, og økte ledelsen til 12-15. Her trodde nok mange at de ville hekte av seg Fredrikstad, men den gang ei. De fikk pakket godt rundt Heidi Løke, og sørget for at Betina Rigelhuth ikke fikk skyte så mye som i 1. omgang. Jenny Sandgren sto en god kamp i mål, og var sterkt medvirkende til opphentingen. Med 10 minutter igjen å spille sendte Martine Kjøniksen Moen for første gang Fredrikstad opp i ledelsen. Den gav de ikke fra seg igjen. De presset Storhamar til å gjøre flere feil, og var selv effektive på mål i sluttminuttene. Til slutt vant de med fire mål.

Fredrikstad har denne sesongen hatt en tendens til å spille gode 2. omganger, og har en egen evne til å ikke gi opp. Det skjedde også i denne kampen. Etter få minutter, ble deres eneste strekspiller, Louise Karlsson, skadet. Det førte til at de måtte bruke bakspiller, Frida Kjuus Christiansen, på streken i resten av kampen. Allikevel klarte de å gå seirende ut av dette oppgjøret. Det er sterkt. Omrokkeringen av Frida, førte til at det ble plass til Martine Kjøniksen Moen bak i banen. Hun svarte med å levere sin beste kamp i Fredrikstad-drakta. Hennes scoringer i 2. omgang var helt avgjørende for seieren.

Det var mange spillere som sto frem i dette oppgjøret. Marthe Berger scoret flere fine mål i 1. omgang. Ida Wernersen hadde en svak start på kampen, men kom mot slutten og scoret noen viktige mål. Målvakt Jenny Sandgren var god gjennom hele kampen, og hennes redninger mot slutten ble avgjørende. Dette var en skikkelig lagseier.

Aldri tidligere har Fredrikstad hatt et så godt lag, og aldri tidligere har de hatt en større bredde i stallen. Det fører til at de kan gjøre flere bytter underveis uten at laget faller i kvalitet, klarer å stå imot på slutten og avgjøre kampene til sin fordel. Etter å ha slått medaljekandidatene Larvik og Storhamar, har de nå plutselig blitt en medaljekandidat selv. For øyeblikket ligger de på en 3. plass på tabellen. Det blir spennende å se hvor de ender til slutt.

Mål for Fredrikstad: Martine Moen 6, Anett Andersen 5, Marthe Berger 4, Frida Christiansen 3, Malin Fried Hansen 3 (1), Ida Wernersen 3, Nora Thulin 2, Hedda Thulin 1 og Karoline Syversen 1.

Mål for Storhamar:  Heidi Løke 7, Tonje Enkerud 5, Betina Riegelhuth 5, Kamilla Sundmoen 2, Elise Skinnehaugen 2, Ellen Marie Folkvord 1, Hilde Egset 1 og Mia Solberg Svele 1 (1).

[caption id="attachment_53815" align="aligncenter" width="600"] Fredrikstad-spiller Ida Wernersen etter kampen mot Storhamar 19.11.2017. Foto: Katrine Johansen Heier.[/caption]