Kasper Christensen

Sejr til Viborg HK i lokalopgør mod Randers HK

Der var lokalbrag på programmet da Randers HK lørdag hjemme tog imod topholdet fra Viborg HK. Randers skulle forsøge at hente to point og stadig holde det spinkle håb om en plads i slutspillet i live. Viborg er allerede sikret en plads i slutspillet og skulle forsøge at holde trit med Odense og Team Esbjerg i toppen af Bambusa ligaen.

Som vi nævnte i vores optakt til kampen (her), så var Viborg store favoritter til kampen, men som altid i sådanne lokalopgør så er der mere på spil end blot 2 point. Selvom der er inden kampen var en forskel på 23 point mellem de 2 hold, så synes jeg at Randers HK mandskabet har mere kvalitet i truppen end til at ligge som nummer 11 i ligaen. Det var da også hjemmeholdet fra Randers der kom bedst fra start i kampen.

1.halvleg

Det var Randers topscorer Kristin Thorleifsdottir der åbnede kampen med en scoring til hjemmeholdet og da Randers forsvaret efterfølgende blokerede et skud fra Viborgs Moa Högdahl så kunne Nicoline Olsen bringe hjemmeholdet på 2-0 og give Randers en fin start på kampen. De første 20 minutter af kampen var det faktisk Randers HK der hele tiden bragte sig i front, det var dog tæt, men Viborg var dem som jagtede i kampens indledning. Begge hold lagde også ud med fejlafleveringer og nogle tekniske regel fejl.

Præcis som vi skrev om i vores optakt til kampen (her), så blev det en 1.halvleg hvor hjemmeholdet pressede favoritterne de første 20 minutter og Randers havde egentlig i store træk der hvor de gerne ville have Viborg og kampen. Men stille og roligt som set før i denne sæson, så bragte Viborg sig mere ind i kampen efter 20 minutter spillet og efter 21 minutter kunne Viborgs Line Haugsted sende bolden i mål til gæsternes første føring i kampen. De resterende 10 minutter af 1.halvleg var tætte, men nu var det Randers HK der jagtede og Viborg der gang på gang kunne bringe sig i front med et enkelt mål og 2 minutter før halvleg kunne Moa Högdahl sætte sin første scoring ind og sende gæsterne på 11-13. Högdahl havde haft en svær start på kampen med flere fejl og skud forbi mål.

En slutspurt fra hjemmeholdet de sidste 2 minutter og to redninger i målet fra Randers keeper Mathilde Juncker gjorde at Signe Schaar kunne sende bolden i kassen til pausestilling på 13-13, blot 2 sekunder før tid.

2.halvleg

Randers HK fik en svær start på 2.halvleg. Viborg bragte sig foran 13-14 kort efter start og i de efterfølgende 3 angreb fra Randers kunne spillerne fra Randers ikke finde samme kvalitet i angrebet mod mål hvilket gjorde at Viborgs Maria Fisker kunne bringe gæsterne i front på et straffekast, til en stilling 13-16 blot 3 minutter efter starten på 2.halvleg. Hjemmeholdet fik en kold spand vand i hovedet og man skulle tro at nu fik Viborg fat. Men hjemmeholdet fightede sig tilbage og minutter senere kunne Nicoline Olsen bringe hjemmeholdet på minus 1 efter en fin periode hvor forsvaret stod godt og Viborg manglede kvalitet i offensiven.

De to hold fulgtes tæt af, stadig med Viborg som dem som bragte sig i front og Randers som jagtede og vi skulle faktisk helt frem til 5 minutter før slut at Viborg kunne slå dem afgørende hul. Med 5 minutter igen var stillingen 23-25 til Viborg og med et par fejlafleveringer fra Randers i den afgørende fase kunne Viborg stille og roligt køre en sejr hjem på 26-29 og tage de 2 point mod et ellers godt kæmpende og fint indstillet Randers HK hold som i perioder viste den kvalitet som truppen besidder, men som har været for svingende i løbet af sæsonen.

Med sejren til Viborg bringer de dem op på 42 point efter 24 kampe. Samme antal som Team Esbjerg som også vandt deres kamp mod Vendsyssel. Team Esbjerg og Viborg er 2 point efter førerholdet fra Odense inden de sidste 2 runder af Bambusa ligaen. Det bliver 2 vanvittige runder for Viborg HK, der skal møde de 2 direkte udfordre. De møder Team Esbjerg i næste runde og i sidste runde møder de Odense håndbold. For at have en chance for 1.pladsen skal de dog vinde med mere end 9 mål for at være bedst indbyrdes med Odense. Det ligner en svær opgave.

Med nederlaget til Viborg har Randers mere eller mindre slukket muligheden for at nå slutspillet. De er lige nu 3 point efter Aarhus United som pt. ligger på den 8.plads der giver adgang til slutpsillet og med kun 2 runder og maksimum 4 point tilbage så ser det svært ud. Aarhus United har endvidere en kamp i baghånden da de først møder Holstebro søndag i en direkte duel om 8.pladsen. Vinder Aarhus United den kamp så kan Randers HK ikke længere nå slutspillet.

Der er dog stadig en teoretisk chance for at Randers kan nå slutspillet, men de kan ikke selv afgøre det. De skal have 4 point i deres 2 sidste kampe mod Skanderborg og Team Esbjerg og samtidig skal de håbe på at Holstebro Håndbold kan slå Aarhus United, men at Holstebro og Aarhus så taber deres sidste kampe. Randers HK er bedst indbyrdes mod Holstebro, men dårligst mod Aarhus United og Ajax København som også ligger til. Det kræver også at Ajax København ikke får mere maks 2 point i deres sidste kampe. Det ligner en svær kamp for Randers HK.

Kampens topscorer blev Viborgs Laura Damgaard med 6 mål på 9 forsøg. Mathilde Juncker og Anna Kristensen leverede nogenlunde samme præstationer i målene med hhv. redningsprocenter på 32% (11/34) til Randers keeperen og 34% (10/29) til Viborg keeperen.

Viborg spiller næste kamp mod Team Esbjerg mens Randers spiller mod Skanderborg Håndbold.