Zelia Elvira Hedemand

Sverige: SHE finale #2 og topscorerliste

En gennemgang af slutspillet i Sveriges bedste dameliga, SHE, hvor rekordmange danskere i sæsonen 2020-21 har deres daglige gang.

H65 Höör – Skuru IK 29-31 (19-13)

Et massivt kollaps i slutningen af Höör i slutningen af anden finalekamp giver Skuru tre matchbolde i kampen om det svenske mesterskab.

Höör kom ellers bragende ud til opgøret og bragte sig hurtigt foran. Generelt set virkede hjemmeholdet bare mere ovenpå end gæsterne fra Skuru, som heller ikke rigtig lod til at kunne få gang i hovedrollenindehaveren fra første opgør, keeper Rebecca Nilsson.

Foran 24-19 i anden halvleg vendte Höörs gode stime dog med ét. Malin Sandberg fik raget et rødt kort til sig, og derfra gik det stødt ned af bakke for hjemmeholdet. Nogenlunde samtidig fik Rebecca Nilsson tag i Höör-skytterne, og med 10 minutter tilbage havde gæsterne pludselig udlignet til 26-26.

Med under 2 minutter tilbage på uret bragte Skuru sig på straffe foran for første gang i kampen siden 0-1, og Höör formåede aldrig at svare igen. Et straffekast til gæsterne senere endte kampen 31-29 til Skuru.

Dermed venter en hård opgave for Höör, der nu skal vinde 3 kampe i streg for at blive svenske mestre. En opgave der ikke blev nemmere af, at skåningene i tillæg til den fingerskadede svenske landsholdsspiller Amelia Lundbäck både må undvære Sandberg til karantæne og tilsyneladende også storspillende Isabelle Andersson, der skulle hjælpes fra banen med en knæskade i første halvleg.

• Höör: Evelina Källhage 9, Isabelle Andersson 4, Victoria Larsson 4, Michaela Fransson 3, Ida Gullberg 2, Emma Lindqvist 2, Linnea Pripp 2, Malin Sandberg 2, Emma Rask 1

• Skuru: Alexandra Bjärrenholt 9, Wilma Schelin 6, Vilma Matthijs Holmberg 5, Daniela de Jong 4, Malin Berndal 3, Elin Hansson 3, Ellen Voutilainen 1

Topscorerliste (slutspillet) (antal kampe spillet anført i parentes)

1. Alexandra Bjärrenholt, Skuru IK, 62 mål (10)