Jan Skjødt Østergaard Pedersen

TMS Ringsted vandt kampen om Sjælland over Nordsjælland Håndbold efter drama

Ligaoprykkerne fra TMS Ringsted tog håneretten fra Nordsjælland Håndbold og vandt kampen om Sjælland med cifrene 28-29 efter et højintenst og dramatisk derby.

[caption id="attachment_63068" align="alignnone" width="283"] Ian Marko Fogs mandskab tabte for anden hjemmekamp i træk - denne gang til rivalerne og oprykkerne fra TMS Ringsted.[/caption]

HILLERØD: Siden 2013 har håneretten været på Nordsjælland Håndbolds hænder. I fem år og fem kampe har Sjælland været Nordsjælland Håndbolds - i hvert fald hvis man tæller indbyrdes opgør mod TMS Ringsted med. Men det er nu slut.

Håneretten er tilbage hos TMS Ringsted, efter de to sjællænderhold mødtes igen, hvor FrederiksborgCentret lagde halgulv til et brag af en fredagsgyser, der mildest talt var forbudt for børn. Håndbolddramaet havde alt: Udvisninger, store keeperpræstationer, godt angrebsspil, flot forsvar, brok efter udvisninger, udvisninger og flere udvisninger. Hele 10 gange måtte dommerparret Henrik Johnsen og Claus Adelgaard løfte to fingre i vejret og vise en spiller ud. Men det tog intet fra det drama, der udspillede sig på banen.

Hjemmeholdet startede ud som lyn og torden. Kasper Kisums højre arm lynede to gange i træk inden for halvandet minut og en lynhurtig Nordsjælland-føring blev etableret. Men den varede kun for en kort stund.

Christian Dalmoses tropper kom langsomt men sikkert i omdrejninger og fik nettet ikke mindre end fem gange i træk. Frustrationerne hos de neongrønne begyndte langsomt at brede sig - akkurat som i den seneste hjemmekamp mod Skanderborg hvor angrebsspillet i store dele led under usikkerhed og ubeslutsomhed.

10 målløse minutter blev det til, inden Nicholas Lundbye Kristiansen i et presset angreb, der var lige ved at løbe ud i sandet, fik reduceret til 3-5 - og et mere eller mindre måbende hjemmepublikum sad tilbage: Sådan var de ikke vant til at se deres drenge præstere.

Men Dalmoses mandskab gjorde det bare ikke sværere, end det var. Der blev ikke opfundet nogen dyb håndboldtallerken - mere end højest nødvendigt. En, to, tre simple afleveringer var ad flere omgange nok til at finte Nordsjælland-forsvaret totalt væk. De simple afleveringer og assists satte simpelthen Nordsjælland-defensiven skakmat. Og de kunne vist kun takke keeper Mike Jensens højre arm og brystkasse for ikke at lade Ringsted løbe alt for tidligt af sted med det hele.

Over halvvejs i første halvleg fik Ringsted udbygget føringen til 4-8, men længere væk kom de ikke. Nordsjælland kæmpede stædigt med og fighten udmøntede sig i flere udvisninger til Ringsted, der på mange måder flåede rytmen og sikkerheden ud af angrebsspillet. Til trods for at Dalmose smed sin keeper ud og tog en ekstra markspiller ind.

Overtallet udnyttede Nordsjælland, da Ringsted et par gange eller tre fumlede bolden væk, hvorefter den blev smidt mod et gabende tomt mål i den anden ende. 9-9 - men tættere på kom Nordsjælland ikke i første halvleg, hvor Ringsted stod for langt det flotteste og ukomplicerede spil.

10-11, 11-11, 11-12 og 12-13 fik Nordsjælland tyret sig op på, inden Ringsted ganske få sekunder før pausefløjt i et elegant vip udbyggede til 12-14.

Fra anden halvlegs start var det Ringsted, der havde bedst greb om kampen. Angrebsspillet havde fundet den samme fornemme rytme som i starten af kampen. Sikkerheden var tilbage - og omvendt var den forsvundet hos Nordsjælland, der ikke kunne finde midlerne til at stå imod Ringsted-rytmerne. Frederik Andersson inde i Ringsted-buret gjorde ligefrem heller ikke livet lettere for Nordsjælland-skytterne, som han fredag aften havde ganske godt styr på.

16-20 lød føringen på små 40 minutter inde i kampen, og det tvang Ian Marko Fog til at arbejde timeout.

Nordsjælland fik ædt sig tilbage på føringen og havde faktisk muligheden for at spille sig på 22-23, men igen kom Andersson aggressivt ud i målet og fik Nicholas Lundbye Kristiansen til at overplacere sit skud. I forsvaret efter modtog Benjamin Pedersen sin tredje udvisning, men det tog langt fra modet fra holdkammeraterne.

Samme scenarie udspillede sig flere gange i en tæt slutfase, hvor både Lasse Uth og Aku Kreutzmann på frie afslutninger blev pillet af Andersson, der mildest talt blev overfaldet af holdkammerater og trænere, efter han to gange med venstreskøjten parrerede to desperate forsøg fra Nordsjælland på at udligne i de døende sekunder.

Det lykkedes ikke og derfor røg begge point ind på TMS Ringsteds konto, der nu tæller fem point, akkurat som Nordsjælland, efter ni kampe.