Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Tre nedrykningstruede klubber er fortsat parate til dialog med DHF

Pressemeddelelse fra Nordsjælland Håndbold, EH Aalborg og Odder Håndbold:

Repræsentantskabsbeslutning: Trækker blot en endelig afgørelse yderligere ud – men klubber er fortsat parate til dialog med DHF.

Tre håndboldklubber venter på svar på én appel og overvejer endnu én – DHF kunne med lidt smidighed have løst sagen på fem minutter, så alle ville være glade

»Det er mig, der står herude og banker på«, synger Thomas Helmig – og samme følelse har tre håndboldklubber, som siden begyndelsen af april har banket på Dansk Håndbold Forbunds glasklokke for at få en dialog og nå frem til en løsning.

Men DHF har ikke ønsket dialog og har fastholdt en beslutning, som i aftes (mandag aften red.) blev truffet for anden gang – men som de tre håndboldklubber fortsat ikke mener er gyldigt truffet.

Ved ikke at ville gå i dialog er DHF årsagen til, at sagen trækkes ud – og da EH Aalborg, Nordsjælland Håndbold og Odder Håndbold vil blive ramt voldsomt sportsligt og økonomisk, hvis beslutningerne om tvangsnedrykning, og heller ikke har fået lov at komme til orde, så har de ikke andet valg end at benytte de appelinstanser, der findes.

- Sagen kunne være løst på fem minutter, hvis DHF havde mod til at erkende, at det var en fejl, at diktere tvangsnedrykning; nedrykninger, som også er i strid med ligareglementet, siger direktør H.P. Dueholm, Nordsjælland Håndbold.

Tre ting galt med beslutningen i aftes

7. april lavede Udvalget for Professionel Håndbold en skrivebordsbeslutning om fordeling af medaljer, tildeling af Europa Cup-kampe og ned- og oprykninger. Disse afgørelser appellerede de tre klubber til Håndboldens Appelinstans, principalt for så vidt angår afgørelsen om nedrykning af de tre klubber, men Håndboldens Appelinstans valgte at afsige en kendelse om, at Udvalget slet ikke havde hjemmel til at træffe afgørelse om at afslutte turneringen.

Imidlertid var DHF så forhippet på at få gennemtvunget de ugyldige afgørelser, så disse blev i stedet sendt til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i aftes 25. maj. Fredag 22. maj bad de tre klubber DIF-Idrættens Højeste Appelinstans se på, om ikke spørgsmålet om tvangsnedrykningernes gyldighed skulle sendes retur til Håndboldens Appelinstans til afgørelse, idet denne appelinstans ikke havde taget konkret stilling hertil ved dens første behandling af appellen.

Begrundelsen er, at der i den første kendelse mangler en stillingtagen til den primære klage; nemlig ønsket om at droppe tvangsnedrykning. Havde de tre klubber som ønsket fået medhold i denne del af appellen alene, ville forholdene omkring sæsonens afslutning været afklaret én gang for alle.

- Da sagen således verserer ved DIF, mener vi ikke, at det ekstraordinære repræsentantskabsmøde kan træffe en afgørelse. Således giver det ingen mening at have et appelsystem, hvis man fra DHF’s side blot kan vælge at omgå dette via en repræsentantskabsbeslutning, fordi man ikke er tilfreds med appelinstansens oprindelige afgørelse, og forbi man er bekymret for DIF’s kommende afgørelse, siger direktør Karsten Geertsen, Odder Håndbold.

Han føjer til, at de tre klubber heller ikke mener, at Repræsentantskabet kan træffe beslutninger, hvis indhold reelt er at sidestille med lovændringer med tilbagevirkende kraft – og endelig er der en række procedurefejl omkring mødet og de trufne afgørelser.

Ikke en fair behandling

De tre klubber synes desuden ikke, de har fået en fair behandling, når DHF har forhindret dem i at komme med ændringsforslag eller få taleret, ligesom de undrer sig over afgørelserne, der oprindeligt blev truffet i Udvalget for Professionel Håndbold og nu igen af Repræsentantskabet:

- Når der eksempelvis er en sag om karantæne, så høres de involverede parter inden Udvalget træffer en afgørelse: Hér beslutter Udvalget - og efterfølgende Repræsentantskabet - uden at involvere de berørte klubber, at de skal tvangsrykkes, og derved i realiteten fratages flere millioner kroner, samt at nogle spillerkontrakter ophæves, påpeger direktør Henrik Skals, EH Aalborg, som eksempelvis får et milliontab og nu kun har én spiller tilbage i truppen ud af den oprindelige trup.

Status nu: To appeller kan komme i spil

Status i dag er, at der stadig ikke er en afklaring for dansk håndbold, men at der nu ventes på et svar fra DIF-Idrættens Højeste Appelinstans på de tre klubbers ønske om at Håndboldens Appelinstans tager stilling til spørgsmålet om at undlade nedrykninger.

Samtidig overvejer de tre klubber også en appel af afgørelserne truffet på gårsdagens ekstraordinære repræsentantskabsmøde.

- Det er dog vigtigt at understrege, at alle tre klubber fortsat er mere end villige til at komme i dialog med DHF om en endelig løsning, således at alle igen kan koncentrere sig om håndbolden, pointerer H.P. Dueholm.

Mest læste på HBOLD.DK

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER