Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

Jan Skjødt Østergaard Pedersen

U18-damerne bliver 6'er ved VM

Fra Dansk Håndbold Forbund:

For anden gang på to dage skulle U18-damernes skæbne afgøres i en straffekastkonkurrence i en placeringskamp ved VM i Polen. I dag søndag havde Danmark dog desværre ikke det fornødne held fra straffekaststregen. Tyskland vandt med 28-25 (25-25) (9-13) i kampen om 5.-6. pladsen.

I dagens placeringskamp kom de danske damer ellers godt fra start. Flemming Dam Larsens tropper opbyggede hurtigt en 5-2-føring efter fem minutter, der medførte en tysk timeout. Herefter kom tyskerne en anelse bedre med, men det var stadig de rød/hvide, der var et skridt foran frem mod pausen. Stillingen var 13-9 i dansk favør efter de første 30 minutter.

Efter pausen fortsatte de gode danske takter, men tyskerne kom bedre og bedre med som 2. halvleg skred frem. Det danske forspring blev mindre og mindre, og med få sekunder tilbage forsvandt det helt, da tyskerne udlignede til 25-25.

Se de danske målscorere her.

Ved straffekastkonkurrencen mod Holland i går lørdag var de danske skytter usvigelig sikre, men mod Tyskland i dag var billedet desværre helt anderledes. Danmark brændte sine tre første forsøg, mens tyskerne alle scorede på deres.

VM i polske Kielce slutter derfor med en dansk 6. plads.

”Vi spiller faktisk en rigtig god kamp i dag. Det går galt for os med fire minutter igen, hvor vi fører med 25-22, da vi bliver lidt bange for at tabe. Det er ærgerligt, men vi præsterer – set over 60 minutter – egentlig rigtig fint,” siger U18-landstræner Flemming Dam Larsen,” og fortsætter:

”Vi havde ikke en chance, da vi mødte Tyskland sidste sommer ved EM, men i dag var det os, der styrede kampen. Vi har helt sikkert rykket os, hvilket vi skal tage med i det videre forløb,” fortæller landstræneren.

Godkendt dansk slutrunde
I ni danske optrædener ved verdensmesterskabet i Polen er det blevet til seks sejre, to uafgjorte (afgjort ved straffekast; herefter en sejr og et nederlag), og to nederlag. Nederlagene kom i kampene mod Ungarn og Rusland, der begge er finalister senere i dag.

”Vi har uden tvivl taget et skridt tættere på de allerbedste hold. Jeg er gennemgående tilfreds med vores præstation som helhed. I vores to nederlag mod Ungarn og Rusland presser vi dem begge. Top 8 – med Rusland og Ungarn  i spidsen - er bare utrolig tæt lige nu, hvor det er dagsformen, der er afgørende. Vi er dog kommet tættere på toppen ved denne slutrunde,” afslutter Flemming Dam Larsen.

Husk, du kan altid få seneste nyt om resultater, udtagelser af trupper, samlinger og meget mere på ungdomslandsholdenes Facebook-side.

[caption id="attachment_55034" align="alignnone" width="503"] Danish fans. IHF World Championship 2015 preliminary round Group A match between Denmark and Japan at Jyske Bank Boxen, Herning, Denmark on December 5, 2015. (EVENTMEDIA/Allan Jensen).[/caption]