Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

Jan Skjødt Østergaard Pedersen

U18-herrerne skal spille om EM-bronze

Fra Dansk Håndbold Forbund:

Danmarks U18-herrer løb fredag aften ind i deres første nederlag ved europamesterskaberne i Kroatien. I en svær semifinale tabte Danmark med 22-31 (10-15) til et yderst velspillende svensk mandskab, hvorfor de danske drenge nu skal spille om bronzemedaljer på søndag.

De danske U18-herrer havde indtil dagens kamp fejet al modstand af banen ved EM, men det lavede svenskerne desværre om på i semifinalen fredag aften i kroatiske Varaždin. Semifinalen bølgede frem og tilbage i det indledende kvarter, men herefter stod der blåt og gult på det meste. Sverige fik opbygget en føring på fem mål frem mod pausen - en føring, de danske drenge forgæves jagtede i 2. halvleg. Svenskerne øgede nemlig blot forspringet til de røde/hvide i de sidste 30 minutter.

Det var derfor også en skuffet dansk trup og landstræner efter semifinalenederlaget:

"Vi ærgrer os rigtig meget over de sidste fem minutter af 1. halvleg. Den periode taber vi med 4-0, hvor vi får nogle dumme kontramål i mod os. Herefter bliver det ellers op ad bakke derfra. Efter pausen får vi stadig ikke styr på svenskerne, hvilket naturligt fjerner muligheden for at komme tilbage i kampen. Vi taber til et bedre hold i dag," fortæller U18-landstræner Ole Damgaard, og fortsætter:

”Vi løber ind i store modstandperioder for første gang ved slutrunden i dag. Det betyder, at der bliver foretaget nogle stressede og forkerte løsninger i begge ender af banen. Det er gode lærepenge for drengene,” siger landstræneren.

Se de danske målscorere her.

Jagter bronze
På søndag skal Ole Damgaards tropper spille deres sidste kamp ved EM, når Danmark møder Kroatien eller Island i en kamp om bronzemedaljerne.

"I dag skal vi være skuffede, men i morgen skal vi på en eller anden måde samle os selv op. Vi tager en dag i morgen uden håndbold, hvor vi trækker stikket ud. Og så er vi ellers klar til at kæmpe om bronzemedaljerne på søndag," siger Ole Damgaard.

Danmark spiller bronzekamp på søndag d. 19. august kl. 15.00. Du kan følge kampen via livestream her.

Du kan også altid få seneste nyt fra ungdomslandsholdene på deres Facebook-side.

[caption id="attachment_25324" align="alignnone" width="500"] Danske fans (Allan Jensen/EVENTMEDIA).[/caption]