Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

Nikolaj Jensen

Verdens bedste Norge udfører endnu et guldmirakel: Silje Solberg lukkede HELT ned

Ét minut og 47 sekunder skulle der til at vende VM-finalen fra fransk til norsk fordel. Norge var bagud 12-16 ved pausen men gennemtrumfede et comeback, der ikke var til at stå imod og vandt knusende sikkert 29-22 - og så bliver man fortjent verdensmester.

GRANOLLERS (Palau d’Esports de Granollers, Europamester.dk): Med fare for at gentage sig selv: Men det er umuligt ikke at gøre, når man har med de norske håndboldjenter at gøre. Der findes Norge, og så findes der bare alle de andre.

Hvor skal man starte? Man kan selvfølgelig starte med det faktum, at de søndag cementerede, at de lige nu slet og ret er verdens bedste kvindelige landshold: Uden sammenligning.

De franske olympiske mestre bed ellers godt fra sig, men fik sin egen medicin at smage fra semifinalen, hvor de var håbløst bagud helt indtil det 55. minut, hvorefter de trak fra, overhalede Danmark indenom og tog sig af finalepladsen.

I guldbraget lagde Frankrig bedst ud, havde i den grad tilskuerne med sig og fik most det norske angrebsspil godt og grundigt til ingenting. Pludselig var Nora Mørk, Veronica Kristiansen og Stine Oftedals hurtige fødder ikke nok til at komme på kant og til ordentlige chancer.

Og når Frankrig har Pauletta Foppa så ender det som regel med mål: Og det var bestemt også tilfældet i en velspillende, fransk første halvleg - nærmest en perfekt én af slagsen. 16-12 hed den franske føring - og det lignede et fransk hold på vej mod endnu en triumf.

Men ikke når modstanderen hedder Norge: De skulle nemlig bruge lige præcis ét minut og 47 sekunder på først at reducere til 13-16, redning af Silje Solberg, så til 14-16, 15-16, redning af Silje Solberg og så 16-16.

Den norske dominans fortsatte: Pludselig havde Grace Zaadi og Meline Nocandy store vanskeligheder med at score, og der bredte sig en dyb usikkerhed hele vejen rundt på det franske hold: De var simpelthen bange for at stå overfor og skyde på Silje Solberg - for hun nappede bare det hele.

Efter 50 minutter var Norge totalt i kontrol med føringen 24-20. Hvad der var legende let for Frankrig i første halvleg var nærmest umuligt i anden! Fire mål på tyve minutter …

Der var ellers glimrende muligheder både på kontraspillet og i det etablerede angreb: Cleopatre Darleux gjorde sit til at holde franskmændene inde i kampen - men man vinder altså ingen verdensmesterskaber på at skyde forbi på straffekast og kaste en håndfuld bolde umotiveret ud over sidelinjen.

Tillykke til Norge med VM-titel nummer fire i historien!