Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

Nikolaj Jensen

TOPKARAKTER: Ekspert falder fuldstændig i svime over Gidsel: - Det er uvirkeligt det her!

For tredje gang på 12 måneder er Danmark klar til en slutrundesemifinale: Både ved VM og OL 2021 og nu EM 2021 efter sejr over Holland. Læs ekspert Lars Rasmussens karakterer til de danske spillere lige her ovenpå 12-målssejren:

Danmark vs. Holland: 35-23 (21-12)

Stillinger undervejs: 3-1, 7-4, 10-6, 17-7, 19-9, (21-12), 23-14, 25-18, 27-20. 32-22.

12 - Mathias Gidsel: Den vanvittige historie, der bare fortsætter: Det kan ikke være anderledes: Mathias Gidsel skal nok engang roses til skyerne, efter endnu en kraftpræstation: Han kan bare ikke brænde. Læg bolden i hænderne på Gidsel og se mål! Eller straffekast og udvisning. Fik næsten hele kampen. Det var ikke meget, han blev sparet, men hvorfor også det, når formen lige nu skriger top! Blev naturligvis kåret til kampens spiller efter ni mål på ni forsøg ... Hvad er der snart mere at sige om ham?

12 - Nikolaj Jacobsen: 5. semifinale under Nikolaj Jacobsens ledelse, siden han overtog ved EM i 2018: Den tredje semifinale på bare 12 måneder. Det er fuldstændig suveræne tal, præstationer og ganske enkel ren, rå verdensklasse. Han vil bare vinde, og så er det lige meget, om det er med samtlige spillere på bænken, eller han vælger at spille smallere. Koncentrationen holdt langt henne ad vejen, mange af tingene så godt ud, og han fik sparet et par vigtige profiler.

10 - Mikkel Hansen: Startede inde med Gidsel og Holm og gør igen, hvad Mikkel Hansen gør og skal: Laver mål på samlebånd, smider boldene rundt i lokalet efter behag og er bare den naturlige leder. Så meget af anden halvleg på bænken. Han er bare god.

10 - Niklas Landin: Målene peb ind om ørene på Landin i en hæsblæsende start, hvor han godt nok heller ikke fik den store hjælp fra sit forsvar. Det var først på de helt frie hollandske chancer, at Landin faktisk fik overtaget, og herfra fik spillet sig stille og roligt varm, så Danmark kunne trække fra i stor stil. Seks mål på 10 minutter, og holdt så meget bedre stand i de sidste 20 minutter, hvor han lukkede seks ind ligeså. Så anden halvleg fra bænken. Ni redninger og 43 procent.

7 - Kevin Møller: Får hele anden halvleg. Han havde det svært de første fem minutter, men herefter kom han godt ind i kampen og fik lukket fornuftigt af.

7 - Johan Hansen: Fik sin første skudchance ved dette EM, og han svigtede ikke! Efter at have siddet ude med en muskelskade, er Hansen klar igen og viste med det samme, at han er en ganske fin gardering for Lasse Svan. Og mere end det! Han var her, der og alle vegne, og det er ikke så nemt, når han har siddet ude så længe, som han har gjort. Seks mål på syv forsøg i første halvleg, og virkede egentlig som sikkerheden selv: Undtagen på den ene chance, hvor han havde en hel halv bane at gå på og flere mystiske chancer, hvor han ikke helt lignede en, der troede på sig selv.

7 - Magnus Landin: Med Lasse Anderssons start i forsvaret blev Landin ude på sin fløj, men det har godt nok også sine fordele. Han er så agtpågivende og forudseende i sit forsvarsspil selv på fløjen, selvom han er vant til at dække på backen, så har det også sine fordele, at han ligger derude på sin fløj. 4/5.

7 - Simon Hald: Blev trykket lidt for flad i starten, der tillod for mange åbenlyse og store chancer. Scorede på begge chancer. Han spiller en solid kamp, gør sin opgave og ikke mere end det.

7 - Mads Mensah Larsen: Aflastede Gidsel i forsvarets højreside, hvor Gidsel havde den korte vej ud til udskiftningsbænken. Men selvom hollænderne var håbløst bagud, så knoklede de på, og til tider havde Mensah svært ved at følge ordentligt med og lukke sådan helt af.

4 - Magnus Saugstrup: Den forsvarsmæssige vanskelige start blev vekslet til en mere offensiv Saugstrup. En af de mindre gode kampe for Saugstrup, der virkede til ikke rigtigt at kunne følge med de hurtige, hollandske fødder. Blev hurtigt bænket og får tanket masser af energi og kræfter til de kommende, vigtige kampe der kommer nu. Det kan vise sig at være en rigtig vigtig og god investering.

4 - Lasse Andersson: Har ikke spillet nogen rolle endnu under EM - overhovedet. Blev sat ind fra start i dag i defensiven for at få banket noget fysik ind mod de lidt mindre hollændere. Fik bedre fat i tingene efter en svær start, og det gav ham også mulighed for at drive bolden fremad i kontrafasen, hvor han trykkede den af sted en enkelt gang men var læst.

4 - Jacob Holm: Blev foretrukket fra start i angrebet, og fik fordelt boldene hurtigt og effektivt. Målene piskede ind, men det blev ikke med Holm som sidste afsender. Timingen sad ikke helt i skabet, og det satte sit præg på duelspillet, der ikke var helt så skarpt, som det før har været. Heller ikke i denne kamp kom han for alvor ind i EM-turneringen. Han er for meget nede i tempo, han skal kunne sætte en hollænder i duelspillet. Han har manglet power, men sluttede dejligt af med to mål: 4/8.

00 - Henrik Toft Hansen: Startede inde fra anden halvleg men ragede en ganske klodset udvisning til sig allerede efter 34 sekunder og måtte en tur ud i straffeboksen. Kom på banen igen og missede på en stor chance på overliggeren. Dygtig til at fange boldene på de åbne rum oppe i luften, men afslutningerne halter virkelig. Chancen efter blev også misbrugt noget så grusomt.

UB - Lasse Svan: Kom slet ikke på banen.

UB - Emil Jakobsen: Tillykke med fødselsdagen til fløjen, der lige nåede at komme ind og score.

UB - Rasmus Lauge: Kom slet ikke på banen.

UB - Henrik Møllgaard: Kom slet ikke på banen.

Reserver:
Niclas Kirkeløkke
Aaron Mensing
Jannick Green
René Antonsen

Kamp 1: Danmark vs. Montenegro: 31-21
MonteneGRINEREN dansk aften: Mikkel ”Målkonge” Hansen og to andre løber med topkarakter i åbningssejr

Kamp 2: Danmark vs. Slovenien: 34-23
Karakterbog: Tre danskere var helt suveræne i 11-måls-sejr over Slovenien

Kamp 3: Danmark vs. Nordmakedonien: 30-21
Ekspert-karakterer: Kraftfulde Kirkeløkke og Danmarks uhyggelige ungdom smadrer Nordmakedonien

Samlet karakterbog efter det indledende gruppespil: Samlet ekspert-karakterer efter indledende: - To spillere falder igennem, tre topper

Kamp 4: Danmark vs. Island: 28-24

Kamp 5: Danmark vs. Kroatien: 27-25
Ekspert-karakterer: Landstræner og klassefløj scorer top, syv rammer 10 efter vanvittig fight

Kamp 6: Danmark vs. Holland: 35-23